Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Προγνωστικά Premier League: ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Προγνωστικά Premier League: Στο -6 η Σίτι, με την πλάτη στο τοίχο ο Μαντσίνι
14:45 ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: 51-32-45
ΠΕΡΥΣΙ: ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΜΑΝ.ΣΙΤΙ 0-2

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Σε ένα παιχνίδι με τρελό ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια, η Νιούκαστλ στάθηκε καλά στο Λονδίνο κόντρα στη Φούλαμ, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τη νίκη με 1-2. Βρέθηκε πίσω στο 19’ με σουτ που κόντραρε, αλλά στην επανάληψη με τον ίδιο τρόπο (αλλά πιο εντυπωσιακά!) ισοφάρισε ο Μπεν Αρφά (54’). Λίγο αργότερα μετά από αντεπίθεση δέχτηκε και δεύτερο τέρμα, αν και στη συνέχεια είχε και δοκάρι. Το ματς έδειχνε πάντως πως μπορούσε να «γύρει» και στις δυο πλευρές. Η 5η ήττα στα 6 τελευταία ήρθε να επιβεβαιώσει την κακή κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του Πάρντιου, ο οποίος δήλωσε ότι «είμαστε καλή ομάδα, αλλά παρουσιαζόμαστε κάτω του μετρίου», τα φόρτωσε λίγο στις απουσίες που έχουν οι καρακάξες, ενώ υποσχέθηκε και μεταγραφική ενίσχυση τον Γενάρη. Η κακή πορεία το τελευταίο διάστημα είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί μόλις δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και με μια ήττα σήμερα τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Αμφίβολοι οι μέσοι Μπεν Αρφά (13 συμμ./3 γκ./2 ασίστ) και ο μεσοεπιθετικός Ομπερτάν (6 συμμ.). Εκτός οι αμυντικοί Στίβεν Τέιλορ (11 συμμ.), Ράιαν Τέιλορ (1 συμμ.) και οι μέσοι Καμπάιγ (10 συμμ./2 γκ./1 ασίστ), Γκόσλινγκ, Βούκσιτς.


ΕΝΤΟΣ: 4-1-3
ΓΚΟΛ: 8-7
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5: 1-0-4

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ  ΣΙΤΙ: Πολύ κακή η προηγούμενη εβδομάδα για τους πρωταθλητές Αγγλίας, αφού μετά τον αποκλεισμό από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, ήρθε και η ήττα στο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ και μάλιστα εντός έδρας, που την άφησε πλέον 6 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα από νωρίς και προηγήθηκαν στο 16’, διπλασιάζοντας τα τέρματά τους στο 29’. Καλύτερη η Σίτι στην επανάληψη, μείωσε αρχικά με τον Τουρέ (60’), ισοφάρισε με τον Ζαμπαλέτα (86’), αλλά η τύχη της γύρισε την πλάτη και η Γιουνάιτεντ πήρε τη νίκη με γκολ στο 92’. Κάτι της λείπει (κυρίως ηρεμία), αλλά όσο δε κερδίζει δεν πρόκειται να έρθει στην ομάδα του Μαντσίνι, ο οποίος βρίσκεται σε μια από τις δυσκολότερες θέσεις από τη στιγμή που ανέλαβε. Λογικό επακόλουθο άλλωστε η κριτική από Τύπο και οπαδούς. Παραμένει αήττητη εκτός έδρας, ενώ έχει τη 2η καλύτερη άμυνα στην κατηγορία. Θετικότατη η πρόσφατη παράδοση με τη Νιούκαστλ, ανεξαρτήτου έδρας (9-2-0). Αμφίβολος ο μέσος Ρόντγουελ (5 συμμ.). Εκτός οι αμυντικοί Κομπανί (15 συμμ.), Κολάροφ (11 συμμ./1 γκ./1 ασίστ), Ρίτσαρντς (3 συμμ.) και ο μέσοι Τουρέ (16 συμμ./3 γκ./2 ασίστ), Μίλνερ (7 συμμ./2 γκ.).

ΕΚΤΟΣ: 3-4-0
ΓΚΟΛ: 9-5
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5: 2-2-1

Προγνωστικά: Ανοιχτά όλα σχεδόν τα παιχνίδια της Νιούκαστλ, ενώ και η Σίτι έχει έφεση στα μεγάλα σκορ. Πρώτη επιλογή το over , για τους πιο ρισκαδόρους αξίζει το ρίσκο στο 1Χ , αφού και η Σίτι δε θα έχει την καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση μετά την ήττα στο ντέρμπι και μπορεί να σπάσει έτσι το εκτός έδρας αήττητο.