Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Νίκη και τετράδα η Τότεναμ.


Τα Σπιρούνια πέρασαν αλώβητα από το Σαουθαμπντον (2-1) και συνέχισαν την ανοδική πορεία τους μπαίνοντας στις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ...

Το «Σεντ Μέρις», όπου κατοικούν οι Αγίοι της Σαουθάμπντον ήταν... διαβολικό μέρος για την Τότεναμ στον 21ό αιώνα. Οι Λονδρέζοι δεν είχαν νικήσει ποτέ εκεί τα 12 τελευταία χρόνια, ενώ την τελευταία φορά που σκόραραν εκεί μέσα ήταν το 1999. Τώρα όμως τα Σπιρούνια είπαν να αλλάξουν συνήθειες και με δύο γκολ στο πρώτο μέρος, πήραν τους τρεις βαθμούς (2-1) που τους έφεραν για πρώτη φορά φέτος στην τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάλιστα αυτό (το να σκοράρουν δις στο ημίχρονο) δεν είναι κάτι που κάνουν συχνά φέτος. Μόλις τα πέντε από τα 22 γκολ της σεζόν είχαν στα πρώτα 45 λεπτά. Ωστόσο, η κεφαλιά του Γκάρεθ Μπέιλ (16') και το πλασέ του Κλιντ Ντέμπσεϊ (39') στο ριμπάουντ από την προσπάθεια του Ζερμέν Ντεφόε, ήταν τελει8κά αρκετά ώστε η ομάδα του Αντρέ Βίλας Μπόας να πάρει αυτό που ήθερλε.

Στην επανάληψη βέβαια η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League έδωσε πολύ χώρο και όλο το παιχνίδι γινόταν στο δικό της μισό. Αυτό είχε ως συνέπεια να μειώσει ο Τζέι Ροδρίγκες (66'), αλλά όχι και να έρθει η ισοφάριση. Κατά συνέπεια η Σαουθάμπντον παρέμεινε σε άκρως επικίνδυνη θέση και αυτό κυρίως εξαιτίας της τραγικής άμυνας της που έχει δεχτεί 26 γκολ σε εννέα αγωνιστικές, επίδοση που είναι η χειρότερη σε αυτό το στάδιο της λίγκας μαζί με τη Γουλβς του 1962-'63.

Τότεναμ: Φρίντελ, Βερτόνγκεν, Γκαλάς, Γουόκελ, Κάουλκερ, Ντέμπσεϊ (90' Ντόουσον), Χάντλστοουν (63' Λίβερμορ), Λένον, Σάντρο, Μπέιλ, Ντεφόε (78' Σίγκουρντσον).