Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Ντορτμουντ — Ρεάλ Μαδρίτης

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα αναζητήσει τον 15ο τίτλο της στο UEFA Champions League όταν θα αντιμετωπίσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Γουέμπλεϊ.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στο φετινό UEFA Champions League καθώς ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης το Σάββατο. Βγήκαν από το γκρουπ του θανάτου και έφτασαν μέχρι τον τελικό στο στάδιο Γουέμπλέϊ. Έχασαν από την Μπάγερν Μονάχου την τελευταία φορά που πήραν μέρος στον τελικό και ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να κερδίσουν την Ρεάλ Μαδρίτης στο εμβληματικό στάδιο της Αγγλίας.

Οι Μαυροκίτρινοι τερμάτισαν στην κορυφή πάνω από την Παρί Σεν Ζερμέν Μίλαν και Νιουκάστλ. Η Ντόρτμουντ κέρδισε την PSV Αϊντχόφεν στη φάση των 16 πριν σημειώσει μια εντυπωσιακή νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στα προημιτελικά.

Στα ημιτελικά, αναμετρήθηκαν με την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο τους . Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έκανε δύο εξαιρετικές εμφανίσεις στον προτελευταίο γύρο για να περάσει στον τελικό. Διατήρησαν το μηδέν εντός και εκτός έδρας κόντρα στους Παριζιάνους, βοηθώντας τους να κλείσουν τη θέση τους στο τεελικό της φετιινής σεζόν.

Εν τω μεταξύ, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε έναν σχετικά ευκολότερο όμιλο όπου κέρδισε κάθε ένα από τα έξι παιχνίδια της για να τερματίσει πάνω από τη Νάπολι. Ενώ οι Μερένγκες δεν ήταν στα καλύτερά τους, παρόλα αυτά κατάφεραν να περάσουν την Λειψία στη φάση των 16. Στα προημιτελικά, αντιμετώπισαν τη Μάντσεστερ Σίτι και τα πράγματα έγιναν δύσκολα για αυτούς.

Η Σίτι την είχε αποκλείσει την περασμένη σεζόν και με το πρώτο ματς στο Σαντιάγο Μπερναμπέου να λήγει με 3–3, η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολευόταν στην έδρα της. Όμως, κατάφεραν να πάνε το παιχνίδι στα πέναλτι στο στάδιο Έτιχαντ και πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Ενώ ο ημιτελικός κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου ήταν επίσης δύσκολος, στο τέλος, όμως ο Χοσέλου, πέτυχε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά για να δώσει εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Και οι δύο ομάδες είχαν ένα μεγάλο ταξίδι μέχρι τον τελικό και ελπίζουν να βρεθούν στην ημέρα του τώρα που έχει μεγαλύτερη σημασία.

Μπορούσια Ντόρτμουντ

Χωρίς τις υπηρεσίες των Ραμί Μπενσεμπαΐνι και Ζιλιέν Ντουρανβίλ θα μείνει ο Έντιν Τέρζιτς. Εκτός από το δίδυμο, ο Σεμπαστιάν Αλέ είναι ο μόνος προβληματισμός για την Ντόρτμουντ καθώς ο επιθετικός μόλις ξεκίνησε τις προπονήσεις της ομάδας μετά από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο. Όμως, είναι απίθανο να ξεκινήσει μπροστά, με τον Νίκλας Φύλκρουγκ να είναι ο βασικός επιθετικός.

Ο Γκρέγκορ Κόμπελ ήταν ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακας στον κόσμο αυτή τη σεζόν και θα παίξει στο τέρμα για την ομάδα του Τέρζιτς που θα παραταχθεί σε διάταξη 4–2–3–1. Ο Τζούλιαν Ράερσον και ο Ίαν Μάατσεν θα είναι οι πλάγιοι μπακ, με τους Ματς Χούμελς και Νίκο Σλότερμπεκ να εμφανίζονται στην καρδιά της άμυνας.

Η επιτυχία της Μπορούσια Ντόρτμουντ αυτή τη σεζόν εξαρτιόταν από τη στιβαρή άμυνά της και η οπίσθια γραμμή θα έχει ως στόχο να την κρατήσει σφιχτή στα μετόπισθεν απέναντι σε μια γεμάτη αστέρια επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης. Εν τω μεταξύ, ο Εμρέ Τσαν και ο Μάρσελ Ζάμπιτσερ θα σχηματίσουν δυάδα μπροστά από την αμυντική τετράδα και θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν την άμυνα.

Ο Τζέιντον Σάντσο και ο Καρίμ Αντεγέμι θα δώσουν το πλάτος των επιθέσεων τους. Ο Σάντσο βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα από τότε που επέστρεψε στην πρώην ομάδα του ως δανεικός και θα προσπαθήσει να τελειώσει την σεζόν σε υψηλό επίπεδο. Ο JulianΓιούλιαν Μπραντ θα είναι ο επιθετικός μέσος και ο Νίκλας Φύλκρουγκ θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής.

Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Κάρλο Αντσελότι θα μείνει χωρίς τις υπηρεσίες του Νταβίντ Αλάμπα και του Αουρέλιεν Τσουαμένι που δεν είναι επίσης διαθέσιμος καθώς δεν έχει αναρρώσει ακόμη από το πρόβλημα στο πόδι. Ο Αντρέι Λούνιν πάσχει από γρίπη και έμεινε εκτός προπονήσεων. Ενώ θα ταξιδέψει στο Λονδίνο με την ελπίδα να αναρρώσει εγκαίρως.

Ο Ιταλός προπονητής είναι απίθανο να κάνει σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα που προτιμά και θα παραμείνει στο σχήμα 4–4–2, με τον Κουρτουά στο τέρμα. Ο Ντάνι Καρβαχάλ και ο Φέρλαντ Μέντι θα είναι οι πλάγιοι μπακ, ενώ ο Αντόνιο Ρούντιγκερ θα βρίσκεται στην καρδιά της άμυνας δίπλα στον Νάτχο.

Ο Εντουαρντό Καμαβινγκά θα παίξει τον ρόλο του απόντα Τσουαμενί και θα έχει την υποστήριξη των Τόνι Κρόος και Φεντερίκο Βαλβέρδε στο κέντρο. Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ, ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο στην σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα είναι ο επιθετικός μέσος. Τέλος, οι Ροντρίγκο και Βινίσιους Ζούνιορ θα συνεχίσουν ως οι δύο επιθετικοί τους στην κορυφή.

Προγνωστικα Μπορούσια Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ κράτησε ανέπαφη την εστία και στα δύο παιχνίδια των ημιτελικών κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η αμυντική της σταθερότηρα ήταν ένας από τους σημαντικότερους λόγους για την απίστευτη πορεία τους και θα έχουν ως στόχο να σταματήσουν την επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, δεν θα το κάνουν εύκολα καθώς το να σταματήσουν την Ρεάλ Μαδρίτης να σκοράρει δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Η ομάδα με τα λευκά βρίσκει τρόπους για να κερδίσει, αλλά αυτή τη φορά, ίσως να μην χρειαστεί να περιμένει μέχρι το τέλος. Το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να δει και τις δύο ομάδες να έχουν μια συντηρητική προσέγγιση, αλλά μόλις κάποια από τις δύο ομάδες βρει το δίχτυ, θα μπορούσαμε να δούμε ένα πιο ανοιχτό παιχνίδι με κυριαρχία από το τέλος της Ρεάλ Μαδρίτης.