Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Γερμανία vs Σκωτία: Προεπισκόπηση και προγνωστικά

 

Το UEFA Euro 2024 θα ξεκινήσει την Παρασκευή, καθώς η Γερμανία και η Σκωτία θα κληθούν να παίξουν στο Allianz Arena σε μια σύγκρουση του Ομίλου Α.

Η κορυφαία ευρωπαϊκή διεθνής διοργάνωση είναι εδώ μετά από τρία χρόνια, καθώς 24 ομάδες ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους στο Euro 2024. Ο πρώτος αγώνας έρχεται από το Μόναχο, με τη Γερμανία να υποδέχεται τη Σκωτία στο Allianz Arena την Παρασκευή.

Η Γερμανία δεν χρειάστηκε να περάσει από τη διαδικασία πρόκρισης για να φτάσει στο UEFA Euro 2024. Με την Γερμανία παίζει φιλικά για δύο χρόνια, ο πειραματισμός ήταν συνεχόμενος. Ωστόσο, ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν δεν είχε πολύ χρόνο με την ομάδα, δεδομένου ότι αντικατέστησε τον Χανς-Ντίτερ Φλικ πέρυσι. Παρόλα αυτά, έχουν δείξει κάποια θετικά σημάδια, με πιο πρόσφατη απώλεια ενός αγώνα το 2023.

Όσο για τη Σκωτία, ήταν μια από τις πιο εντυπωσιακές ομάδες στα προκριματικά του UEFA Euro 2024. Πέτυχε μια αυτόματη θέση πρόκρισης, χάνοντας μόνο μία φορά και κερδίζοντας την Ισπανία ενώ τερμάτισε μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από την Λα Ρόχα. Και οι άνδρες του Στιβ Κλαρκ έχουν προετοιμαστεί για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με αήττητο δύο αγώνων αυτόν τον μήνα, σκοράροντας δύο φορές και στα δύο παιχνίδια.

Η πιο πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ Γερμανια — Σκωτια προγνωστικα ήταν μια αναμέτρηση που έληξε με νίκη 3–2 για την Γερμανία, με τον Ιλκάι Γκουντογκάν να σκοράρει το νικητήριο γκολ.

Γερμανία

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν αντιμετωπίζει ένα νέο πρόβλημα στο ρόστερ που εμποδίζει τις προετοιμασίες του ενόψει της αυλαίας της ομάδας του για το UEFA Euro 2024. Πριν από τη σύγκρουση με τη Σκωτία, ο προπονητής της Γερμανίας είδε έναν παίκτη να αποσύρεται από την ομάδα.

Ο Αλεξάνταρ Πάβλοβιτς δεν θα παίξει στη διοργάνωση, με τον Εμρέ Τζαν να αντικαθιστά τον νεαρό μέσο. Ο παίκτης Μπορούσια Ντόρτμουντ αναμένεται να είναι αναπληρωματικόες σε όλο το UEFA Euro 2024.

Ο Μάνουελ Νόιερ θα πάρει τη συνηθισμένη του θέση ανάμεσα στα δοκάρια, με τη Γερμανία να παρατάσσεται με σχηματισμό 4–2–3–1 μπροστά του απέναντι στη Σκωτία. Η άμυνα θα πρέπει να περιλαμβάνει τους Γιόσουα Κίμιχ, Γιόναταν Τα, Αντόνιο Ριούντιγκερ και Μαξιμιλιανός Μίττελστατ.

Όσον αφορά τη μεσαία γραμμή, ο Ρόμπερτ Άντριτς θα πρέπει να παραταχθεί στο πλευρό του Τόνι Κρόος, ο οποίος θα έχει ως στόχο να αφήσει μια διαρκή κληρονομιά στη Γερμανία, όπως με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο αρχηγός Ιλκάι Γκουντογκάν θα έχει ρόλο στο κέντρο, με τους Τζαμάλ Μουσιάλα, Φλόριαν Βιρτς και Κάι Χάβερτς να είναι στο τελευταίο τρίτο.

Σκωτία

Όπως και ο ομόλογός του, ο Στιβ Κλαρκ έχει ένα νέο θέμα να αντιμετωπίσει πριν από το παιχνίδι στο Allianz Arena. Ο προπονητής της Σκωτίας μπορεί να μείνει χωρίς έναν παίκτη την Παρασκευή, με τον Στιούαρτ Άρμστρονγκ να αγωνίζεται να αποφύγει ένα τραυματισμό.

Ο Άνγκους Γκαν είναι μια αυτόματη επιλογή στο τέρμα, με τη Σκωτία να παρατάσσεται σε σχηματισμό 3–4–2–1 μπροστά του απέναντι στη Γερμανία. Η κεντρική αμυντική γραμμή θα πρέπει να περιλαμβάνει τους Τζακ Χέντρι, Γκραντ Χάνλεϊ και Κίραν Τιέρνι.

Ο Άντονι Ράλστον και ο αρχηγός Άντριου Ρόμπερτσον θα είναι τα δύο ακραία μπακ και το δίδυμο θα έχει στόχο να έχει αντίκτυπο και στα δύο άκρα του γηπέδου. Σε ό,τι αφορά τη μεσαία γραμμή, θα είναι βασικός ο Μπίλι Γκίλμουρ, ο οποίος έκανε εντύπωση στο UEFA Euro 2020, και τον Κάλουμ ΜακΓκρέγκορ.

Οι Σκοτ ΜακΤόμινεϊ και Τζον ΜακΓκίν θα επαναλάβουν προχωρημένους ρόλους από τις κεντρικές περιοχές, με τον τελευταίο να απειλεί το γκολ με την έκρηξή του στο τελευταίο τρίτο. Τέλος, ο Τσε Άνταμς δεν είναι ο κεντρικός επιθετικός της Σκωτίας απέναντι στη Γερμανία.

Γερμανία – Σκωτία προγνωστικά

Οι συγκρούσεις μεταξύ Γερμανίας και Σκωτίας ήταν μονόδρομες, ακόμα κι αν οι Γερμανοί έχουν αμφισβητηθεί πολλές φορές. Ωστόσο, οι οικοδεσπόντες δεν έχουν καλό απολογισμό στις πρόσφατες αναμετρήσεις στο Μόναχο. Έχουν κερδίσει μόνο έναν από τους πέντε τελευταίους αγώνες τους στο Μόναχο (3 ισοπαλία), μια νίκη με 4–2 επί της Πορτογαλίας στο UEFA Euro 2020.

Εν τω μεταξύ, η Σκωτία, έχοντας βρει το αντίπαλο δίχτυ στις περισσότερες πρόσφατες αναμετρήσεις τους, θα παλέψει με αμυντική συνοχή και ναα χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Αναμένω να κερδίσει η Γερμανία, αλλά όχι εύκολα. Θα πάω με το combo bet Γερμανία και under 2,5 σε απόδοση 3,50 στις εταιριες στοιχηματων