Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Αταλάντα — Μπάγερ Λεβερκούζεν

 

Η Αταλάντα και η Μπάγερ Λεβερκούζεν θα παίξουν στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ 2023–24 στο Δουβλίνο της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Οι Ιταλοί δεν είναι τόσο επιτυχημένοι όσο η Λεβερκούζεν, ωστόσο τα αποτελέσματά τους θα πρέπει να γίνουν σεβαστά.

Η Αταλάντα θα αντιμετωπίσει την Λεβερκούζεν στον τελικό έχοντας κερδίσει επτά από τους εννέα τελευταίους αγώνες της σε όλες τις διοργανώσεις. Ο σύλλογος από το Μπέργκαμο πέρασε τη Μαρσέιγ με συνολικό σκορ 4-1 στους ημιτελικούς, ενώ στον προημιτελικό απέκλεισε τη Λίβερπουλ με μια αξέχαστη νίκη με 3-0 στο Άνφιλντ.

Όμως την περασμένη Τετάρτη η Αταλάντα υπέστη μια οδυνηρή ήττα από τη Γιουβέντους στον τελικό του Κόπα Ιταλία. Η ήττα δεν ήταν πολύ σημαντική για το Europa, αλλά σίγουρα επηρέασε το ηθικό της ομάδας.

Ο κ. Γκασπερίνι πρέπει τώρα να βρει έναν τρόπο να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη των παικτών. Και φαίνεται ότι το βρήκε καθώς οι παίκτες τους κέρδισαν με 2-0 τη Λέτσε το Σάββατο. Η νίκη βελτίωσε την ατμόσφαιρα στην ομάδα και εξασφάλισε το Champions League για την επόμενη σεζόν.

Σε αυτό το ματς, ο Γκασπερίνι έχει τρεις ανησυχίες για τραυματισμούς — ο Έμιλ Χολμ και ο Μάρτεν ντε Ρόουν είναι σίγουρα εκτός δράσης, ενώ ο αρχηγός της ομάδας Ραφαέλ Τολόι και ο αμυντικός Σέαντ Κολάσινατς είναι αμφότεροι αμφίβολοι.

Η Γερμανική ομάδα είναι φανταστική αυτή τη σεζόν και είναι αήττητη μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις. Πρόσφατα στέφθηκαν πρωταθλητές της Bundesliga έχουν άλλα δύο παιχνίδια — αυτό και το DFB Pokal που θα αντιμετωπίσει την Καϊζερσλάουτερν το Σάββατο.

Ανεξάρτητα από την έκβαση των δύο τελευταίων τελικών, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο — ο προπονητής Τσάμπι Αλόνσο έκανε εξαιρετική δουλειά και οι οπαδοί πρέπει να είναι περήφανοι. Ο Ισπανός προσελκύει την προσοχή κορυφαίων συλλόγων όπως η Μπάγερν Μονάχου και η Λίβερπουλ, αλλά αποφάσισε να μείνει στο Λεβερκούζεν και να συνεχίσει το παραμύθι.

Ο Αλόνσο αναμένεται να έχει πλήρες αποστολή στη διάθεσή του, αλλά ελάχιστοι παίκτες χαρακτηρίζονται ως αμφίβολοι. Ο Φλόριαν Βιρτς αναρρώνει από ένα πρόβλημα στον μηρό που τον απέκλεισε από τη σύγκρουση του Σαββάτου στο Μπόχουμ και ο Οντιλόν Κοσουνού υπέστη τραυματισμό που τον έφερε αλλαγή στον ίδιο αγώνα. Παρόλα αυτά, και οι δύο παίκτες αναμένεται να αναρρώσουν εγκαίρως για αυτό το ματς. Ο Αλόνσο έχει κάποια διλήμματα επιλογής, να ξεκινήσει με τον πρώτο σκόρερ της Bundesliga Βίκτορ Μπονιφάς ή ίσως τον Αμίν Αντλί ως κεντρικό αμυντικό.

Προγνωστικά Αταλάντα — Μπάγερ Λεβερκούζεν:

Η Αταλάντα έρχεται σε αυτόν τον τελικό μετά από μια απογοητευτική ήττα από τη Γιουβέντους στο εγχώριο κύπελλο. Η Ιταλική ομάδα ήταν φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου Coppa Italia και κυριάρχησε στο ματς με 66% κατοχή. Περισσότερα σουτ είχε και η Αταλάντα (13-9), αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Πρέπει να μάθουν το μάθημα. «Οι τελικοί δεν παίζονται, είναι για να κερδίζονται», είπε κάποτε ο Ζοζέ Μουρίνιο. Νομίζω ότι η Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι πιο κοντά στη νίκη.

Επιλογή Ατααλάντα vs Μπάγερ Λεβερκούζεν: Η Μπάγερ Λεβερκούζεν να κερδίσει @ 1,80 στις εταιριες στοιχηματων